+45 58502700 info@slagelsetand.dk

HVAD ER EN RODBEHANDLING

Når en tand skal rodbehandles skyldes det ofte, at der har været caries (hul) i tanden som er blevet dybt og nået ind til tandens nerve eller ved et hårdt slag på tanden eller revner. Typisk er dette forbundet med symptomer af varierende grad, men oftest i form af smerter.

Man er ikke i tvivl om dette, hvis man er udsat for tandpine, da det vil plage ens hverdag og nat (i form af søvnbesvær). Smertestillende tabletter kan dog have en nogenlunde effekt indtil du kommer forbi os.

Antibiotika kan dæmpe symptomerne, men ikke fjerne årsagen og betændelsen vil før eller siden vende tilbage.

BEHANDLINGEN

En rodbehandling går ud på, at man fjerner alt inficeret væv fra tandens krone og rod/rødder. Dette gøres ved brug avancerede instrumenter og talrige af skylninger med desinficerende væsker. Når kanalerne til rødderne er færdigudrenset helt til rødderne længde, fyldes de ud med et rodfyldningsmateriale, der aflukker yderligere bakterier fra omgivelserne til tandens rod og omgivende knogle.

 

EFTER BEHANDLINGEN

efter en rodbehandling vil man ofte være øm i tanden og i det omkringliggende tandkød i nogle dage. Succesraten for en rodbehandling er omkring 80-90% såfremt denne er udført efter den korrekte udborings- og skylningsprotokol. Dvs. i 10-20 % af tilfældene vil man opleve en persisterende betændelse i tanden, hvor rodbehandling i sig selv ikke er nok og hvor tanden skal rodsspidsamputeres.

Efter 6-12 mdr. anbefales det ofte, særligt på kindtænder, at få sat en krone på tanden, som beskytter den mod fraktur, da omkring 75% af rodbehandlede tænder knækker indenfor 3 år.

De rodbehandlede tænder bliver mere sprøde og porøse, da man har fjernet både blodkar og nerver, hvilket giver denne øgede frakturrisiko. Desuden udborer man tanden for at fjerne caries og tandvæv, så tandens vægge bliver tynde og sårbare overfor belastninger.

Der er en del skrækhistorier om rodbehandlinger, men hos os bruger vi tid på at give en god og tilstrækkelig bedøvelse til tanden så vi sørger for at behandlingen bliver smertefri! Det giver ro for både patient og behandler.

Det siger vores patienter 

Smertefri behandling, hvor der bliver taget hensyn til patienten. Jeg kører gerne fra Næstved til Slagelse igen for at få ordnet tænder. 

Peter, Google Anmeldelse

Patient

Jeg har i dag fået fjernet en visdomstand af Karam. Tror ikke jeg kan rose ham nok. Tusind tak for hurtig behandling og fordi du hele forløbet har været så beroligende og forstående.
Jeg vil 100% anbefale dig til alle bekendte der ikke har stødt på dig endnu 🙂

Alexander, Trustpilot Anmeldelse

Patient

Super oplevelse!⭐️ Går ellers sjællendt til tandlæge da jeg ikke har haft de bedste oplevelser. Karam var bare super til at få en til at slappe af, og informere om alt hvad der skete under hele forløbet.  Helt bestemt et sted jeg vil anbefale til andre og komme igen for at få lavet resten af miner tænder.

Manja, Facebook Anmeldelse

Patient

Den bedste oplevelse ever
Jeg har den værste tandlæge skræk, men Karam får mine varmeste anbefalinger. 
Jeg har nu været der 3 gange inde for 14 dage. Aldrig jeg havde gjort det før. Jeg skifter ihvertfald ikke tandlæge!

Irene, Facebook Anmeldelse

Patient

BOOK TID

Kontakt

SlagelseTand

CVR: 37573019

Nytorv 7
4200 Slagelse

+45 58 50 27 00
info@slagelsetand.dk

Hvad kan vi gøre for dig?